Kostenlos zum Anglistentag 2019

Eintritt frei für Studierende!

Kostenlos zum Anglistentag 2019

Vom 22.-25.September findet an der Uni Leipzig der Anglistentag 2019 statt. Als Studierende könnt ihr kostenlos am akademischen Programm teilnehmen!

Quelle: Institut für Anglistik, Facebookseite für den Anglistentag

Zu sehen ist das Logo des Anglistentags
Anglistentag Logo

Für das akademische Programm gibt es 5 verschiedene Themekomplexe zu denen an den Veranstaltungstagen mehrere Vorträge gehalten werden. Hier eine Übersicht über die Themen. Die folgenden Infos stammen von der Facebook-Seite des Events:

• Section 1: "Literature and …? Perspectives on Interdisciplinarity", aims to explore the challenges and difficulties of interdisciplinary research as much as its benefits.
  • Section 2: Literary texts and textures can be viewed as a nexus of matter/affect interrelation as they externalise mental activity, a paradigm that will be the focus of "Making Matter Matter: Page, Stage, Screen".
  • Section 3: "'Funny Men': Masculinities and Ridicule in Anglophone Cultures" seeks to examine the uses of masculine/ist humour in anglophone cultures past and present.
  • Section 4: "Canonization in Times of Globalization and Digitization", addresses canonization as a historical practice changing in the wake of globalization and digitization.
  • Section 5: "Orality, Literacy – and the Digital? New Perspectives on Language of Immediacy and Language of Distance" picks up, expands, reassesses, rethinks, and (re-)applies the notions of orality, literacy, language of immediacy and language of distance.

Mehr Informationen und das komplette Programm könnt ihr auf der Website des Anglistentags finden: https://conference.uni-leipzig.de/anglistentag2019/

11.09.2019 - 12:00
  • anglistentag